Bij Het Hart doet iedereen mee!

Het Hart is een unieke plek met een sociaal karakter. Zorg, bedrijfsleven en maatschappij komen bij Het Hart op een kleurrijke manier samen. Het Hart is een leerwerkbedrijf waar mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is hun talenten ontwikkelen en zo belangrijke werkervaring op doen in de horeca. Sommigen kunnen hierdoor na verloop van tijd de stap maken naar een regulier horecabedrijf.

Erik (19) geniet van zijn werk in de bediening

"Ik vind het leuk om contact te hebben met de mensen. Ook vind ik het leuk om te dollen met mijn begeleider. Ik heb eerst in theehuis De Roek gewerkt, maar hier heb ik meer uitdagingen. Daar deed ik alleen de afwas. Bediening vond ik lastig. Eerst vond ik de kassa eng, maar nu kan ik dat zelf. Ik heb hier een echt restaurantgevoel en allemaal aardige collega’s.’’

Wij dromen van een samenleving waarin iedereen meedoet: jong en oud, mét en zonder beperking. Waarom? Omdat iedereen recht heeft op een zelfstandig en zinvol bestaan. Daarom zijn wij ook een leerwerkbedrijf. Bij het Hart kunnen mensen aan de slag met een (verstandelijke) beperking op verschillende gebieden. Medewerkers kunnen in de keuken werken, in de bediening, of huishoudelijk werk doen. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau en tempo. Medewerkers kunnen ook doorgroeien naar een andere werkplek. Alle medewerkers werken aan hun eigen opgestelde doelen. Dit wordt gedaan aan de hand van een leertraject. Medewerkers die bij ons werken volgen vaak een opleiding aan de Academie voor Zelfstandigheid.

De Academie voor Zelfstandigheid is een landelijke organisatie die de vaardigheden en kennis traint van mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Zij ondersteunen studenten bij de toegang tot en het volgen van onderwijs en het verkrijgen van werk (met of zonder loonwaarde). Studenten leren stapje voor stapje. En soms een stapje terug. Ze worden (sociaal) zelfredzamer en (economisch) zelfstandiger.

Interesse in een leerwerkplek bij het Hart? Meld je aan via 088-0373030 of mail leerwerkloketGM@sheerenloo.nl

Klik hier voor PDF Leerwerkbedrijf het Hart

Design and website powered by: Doks design agency